2017: Sound Explosion

Amerikkalaissäveltäjien musiikkia kuorolle, uruille ja perkussioille

Sound Explosion -konsertti tuo 25. marraskuuta 2017 kuultavaksi Suomessa harvoin kuultua sekä myös täysin uutta musiikkia.

Amerikkalainen klassinen musiikki on erityisen läheistä Händel-kuoron johtajalle Debra Gomez-Tapiolle jo hänen nuoruusvuosiltaan. Kuoronjohtaja on nimittäin kotoisin New Yorkista, vain parin korttelin päästä musikaali West Side Storyn tapahtumapaikoilta. Kyseisen musikaalin säveltäjä Leonard Bernsteinilta kuullaan syksyn 2017 konsertissa teos Chichester Psalms, jonka rytmikuviot ovat paljolti West Side Storysta tuttuja.

Maailman kantaesityksenä kuullaan Tampereen tuomiokirkossa David Glaserin teos de Rerum Natura, jonka Glaser säveltää kuorolle ja perkussioille. Muita säveltäjiä konsertissa ovat Bernsteinin ja Glaserin ohella Lou Harrison sekä Randall Thompson.

Konsertissa esiintyvät Händel-kuoron lisäksi mm. lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble johtajanaan Harri Lehtinen, Kontratenori Teppo Lampela, lyömäsoitintaiteilija Karloyn Stonefelt sekä urkutaiteilija Ilpo Laspas. Soittajistoon on tulossa ainakin vielä yksi pianisti ja harpisti.

Iso konsertti, paljon ääntä. Händel-kuoro kasvattaa kokoaan ensi vuodeksi, ja hyvät laulajat ovat tervetulleita koelauluun!

Merkitkää ihmeessä jo nyt kalentereihinne Sound Explosion -konsertin päivämäärä, sillä tulossa on taatusti unohtumaton kokemus:

lauantai 25.11.2017, kello 18 Tampereen tuomiokirkko

Save

Save

Save