Länsituuli_lumousWESTERN WIND – LÄNSITUULEN TUOMAA

Musiikkia englantilaisilta säveltäjämestareilta

Syksyllä 2023 Tampereella puhaltavat englantilaiset tuulet, kun Händel-kuoro esittelee konsertissaan varhaisten englantilaissäveltäjien parhaimmiston: ohjelma koostuu John Tavernerin (1490-1545), Thomas Tallisin (30.1.1505-23.11.1585), William Byrdin (n. 1540-4.7.1623) ja Henry Purcellin (1659-1695) vokaalimusiikista.

Tudorien hovissa vaikuttanut Taverner oli yksi renessanssiajan tärkeimmistä säveltäjistä, eikä vähiten siksi, että hän hyödynsi musiikissaan kansanlaulujen suosittuja melodioita. Tallis puolestaan toimi useiden englantilaishallitsijoiden hoviurkurina, ja häntä on aiheellisesti kutsuttu Englannin kirkkomusiikin isäksi. Myöhäisrenessanssia edustava Byrd aloitti musiikillisen uransa Tallisin oppilaana ja suojattina. Hänen sävellyksensä nostivat englantilaisen urkumusiikin uudelle tasolle, ja hän jätti jälkeensä mittavan perinnön niin maallista kuin kirkkomusiikkia. Purcell oli barokin ajan merkittävin englantilainen säveltäjä, jonka laaja ja monipuolinen tuotanto keskittyi erityisesti laulumusiikkiin.

Tavernerin Western Wind -messu, Tallisin ja Byrdin motetit sekä  Purcellin vokaaliteokset korostavat varhaisen englantilaisen kuoromusiikin kaunista ja lumoavaa sävelmaailmaa.

Konsertin johtaa Debra Gomez-Tapio.

Liput tulevat myyntiin pian, seuraa ilmoitteluamme!

Western Wind – Länsituulen tuomaa.
Musiikkia englantilaisilta säveltäjämestareilta.

TAMPEREEN TUOMIOKIRKKO 30.9.2023 KLO 18
Liput 25/20 euroa