Kuoron johtajat

Taiteellinen johtaja Debra Gomez-Tapio

Debra Gomez-Tapio on New Yorkissa syntynyt, Suomessa vuodesta 1992 vakituisesti asunut muusikko ja musiikkipedagogi.

johtaja_madam_d

Musiikin perusopinnot eli Master of Fine Arts –tutkinnon hän on suorittanut Sarah Lawrence Collegessa New Yorkissa ja opiskellut sitten Fulbright-stipendiaattina vanhan musiikin keskuksessa Schola Cantorum Basiliensisissa Sveitsissä. Hänen opettajiaan ovat olleet kansainvälisesti arvostetut vanhan musiikin asiantuntijat René Jacobs, Rosmarie Hoffmann ja Laura Sarti.

Debra Gomez-Tapion erityisalaa on keskiajan ja renessanssin musiikki, instrumentteina harput ja laulu, sekä kuoronjohto ja musiikkipedagogiikka. Keski-Euroopan vuosinaan hän esiintyi useitten keskieurooppalaisten vanhan musiikin yhtyeitten kanssa (Ricercar, Ferrara Ensemble, Sequentia ym.). Levytyksiä arvostetuille levymerkeille (mm. Deutsche Harmonia Mundi) hän on tehnyt toistakymmentä. Nykyisin taiteilija asuu Valkeakoskella, opettaa Tampereen yliopistossa, pitää mestarikursseja ja johtaa kuoroja ja vanhan musiikin yhtyeitä. Suomessa hän on tehnyt vanhan musiikin produktioita johtamiensa Fioretto Ensemblen ja Vokaaliyhtye Lumouksen sekä mm. Radion Kamarikuoron ja Kauniaisten Madrigaalikuoron kanssa. Händel-kuoron taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2007.

Pirkanmaan kulttuurirahasto on myöntänyt Debra Gomez-Tapiolle työskentelyapurahan kaudelle 2006 ja Pirkanmaan taidetoimikunta kaudelle 2007. Vuonna 2009 Pirkanmaan taidetoimikunta myönsi hänelle vuoden taidepalkinnon. Palkinto myönnettiin saavutuksista säveltaiteen edistämisestä ja erityisesti kuorotoiminnan kehittämisestä maakunnassa. Kaudella 2012 Debra Gomez-Tapio työskenteli Wihurin säätiön työskentelyapurahan turvin.


Save

Save

Save

Save